16 juni 2009

MEI 2009

Aan de wandel
Begin deze maand zijn we met de tent een weekendje naar Tubbergen, Overijssel, geweest. Schoonmoeder was jarig, het was lekker weer, 's middags nog zo'n kleine 10 km wezen wandelen


zodat we lekker trek hadden voor het diner. We werden uitgenodig om in de Molen Bels te gaan eten. Mijn schoonvader en ik hebben heerlijk een beenhammetje(!) gegeten met zuurkool.






Piet in de tent







Zondag in de loop van de ochtend zijn we vertrokken, op het gemak richting Hummeloo. Hier moesten we binnenkort ook heen. Hier koffie gedronken en toen op huis aan. Dinsdag de 5e hadden we met het dagorkest een concert in de grote kerk in Schiedam. Het was de eerste keer dat dit georganiseerd werd, jammer dat er maar weinig publiek was. Verder zaten wij verdekt opgesteld achter een laag hekwerk vlakbij de preekstoel, hierdoor konden wij het publiek niet zien en zij ons nauwelijks maar goed. Piet was deze avond in Goedereede waar ze ook een klein concertje hadden maar een mens kan niet op twee plaatsen tegelijk zijn. Piet is deze maand weer bloed wezen prikken, het suikergehalte blijft iets aan de hoge kant volgens de huisarts. Het was 6.7. We hebben eindelijk een fietsendrager, het is een totaal nieuw systeem speciaal voor het soort auto wat wij hebben. Door TwinnyLoad en nog een firma ontworpen. Hij is nog niet goedkoop maar een heel stuk goedkoper dan wat de Honda dealer kon leveren bij de koop van de auto. Het is een mooi systeem; we hebben het inmiddels uitgeprobeerd en 17 mei zijn we de Lingeroute wezen fietsen. De 15e met Voorne en Putten een concertje in de Rozenhoek, zaterdags een concert met Apollo in Goedereede. Inmiddels enkele voorbereidingen getroffen voor onze vakantie want dat gaat ook opschieten. Lara neemt voor mij de honneurs waar aan de Vliedberg. We doen met brassband Concordia uit Ouddorp mee met een concert dus ook de dinsdagavond is bezet door muziek. 23 mei zijn ze n.l. uitgenodigd voor een concert in Hummeloo. Een bassist van deze club komt in de zomermaanden naar de camping in Ouddorp en blaast dan hier mee. Zodoende zijn de contacten ontstaan. Om even 12.30uur werden we in Hummeloo ontvangen, ze hadden een heel programma gemaakt, koffietafel, een activiteit (klootschieten), hierna in de tuin bij hun clubgebouw een hapje en een drankje, om 16u een repetitie inclusief een gezamenlijke. Hierna was er gelegenheid voor de maaltijd waar men heel veel werk aan had besteed, het smaakte voortreffelijk. 's Avonds dan het concert door beide verenigingen apart en als afsluiting een aantal stukken samen. Na de repetitie van eerder die dag was ik na afloop wel moe, maar het ging goed. Na afloop nog wat te drinken en toen de bus in richting Ouddorp, al met al een lange maar gezellige dag.

Vlak voor de vakantie is nog een ontstoppingsbedrijf langs geweest, we hadden n.l. een verstopping bij de keuken maar gelukkig is dit weer verholpen. Dinsdags alles gepakt, wat neemt een mens toch een hoop mee als hij gaat kamperen! En dan heb ik echt nog precies gekeken wat wel en niet nodig was.

Geen opmerkingen: