20 juni 2010

Zaterdag 22 Mei

Na alle voorbereidingen van spullen klaarzetten etc.etc. gisteravond voor een groot deel de auto ingeladen. Wat een hoop zooi neemt een mens toch mee als hij gaat kamperen! En we hebben niet eens alles meegenomen, alleen het meest noodzakelijke. 2010 - 22 mei - Alles gereed voor vertrek

Door allerlei familieprobleempjes zoals de ziekenhuisopname van schoonma met de gedachten niet volledig bij de vakantie, maar dat komt nog wel. Schoonma is inmiddels weer op de camping in Tubbergen, het  gaat weer redelijk met haar.
Vanmorgen  bijtijds opgestaan, ontbeten en de auto verder ingeladen. Rond 08.30uur vertrokken richting Den Helder. Het was niet al te druk onderweg en om 10.45uur stonden we bij de veerboot naar Texel. Hij voer elk half uur, dus 11.00uur kwam mooi uit, de rij was niet al te druk, we konden allen aan boord. We rijden de boot het Schulpengat op De camping hadden we al gereserveerd en deze was vlakbij de ferry aankomst, we waren hier rond 11.30uur.  Na ontvangst enzo, de tent opgezet, broodje gegeten en de fietsen gepakt voor een rondje.
Richting Den Burg, langs de vvv, verder door naar de Koog; we hadden nog een aansluiting voor de elektrische tijd nodig. Na een kopje koffie met wat erbij, een boodschapje gedaan bij de Lidl, en verder fietsen. Bij de Koog is een groot mooi strand, het zonnetje scheen, het was te merken want het was behoorlijk druk. (Pinksterweekend).
Via de Thijsse fietsroute langs de westkust van het eiland, door het duingebied van Texel. Dit heeft de status van Nationaal Park. Het is er prachtig om te fietsen, alleen dat denken meer mensen want het was erg druk op de fietspaden. Via Den Hoorn weer terug naar de camping. Alles bij elkaar 39.72 km gefietst.
Het zonnetje scheen volop vandaag, alleen vanmorgen bij Den Helder was het bewolkt maar later op de dag kwam de zon weer. Vanavond nog lang voor de tent gezeten. Lekker gegeten. De nieuwe tent bevalt prima; het is goed te merken dat er een vast grondzeil onder zit want het tocht lang zo erg niet meer.

Geen opmerkingen: