14 oktober 2008

2008-08 Vakantie Schotland - 19 augustus

Vanmorgen bij het afbreken van de tent nogal last gehad van kleine vliegjes, het leken wel sandfly's (beruchte vliegjes in Nieuw-Zeeland). Piet had de meeste last, hij had de korte broek aan en liep vaker heen en weer. Daarbij heb ik me snel met Deet ingesmeerd. Piet bleek later op armen en benen verschrikkelijk onder de rode plekjes te zitten, welke behoorlijk hebben gekriebeld! We zijn eerst naar de vuurtoren van Ardnamurchan gereden, dit schijnt het meest westelijke puntje van het vasteland van Schotland te zijn. Bij Inchree het veer richting Corran genomen, daarna de A861. Ter hoogte van Salen de B8007 naar Ardnamurchan genomen.Hier werden de wegen nog smaller dan ze al waren, net breed genoeg voor 1 auto, voor het passeren waren er kleine uitwijkmogelijkheden. Het slingerde mooi door het gebied heen, alleen zie je niet altijd of er een tegenligger aankomt maar aangezien je niet hard kan rijden, leverde dit geen problemen op. Het landschap veranderde, het werd wat ruiger en stiller. Erg mooi.
Later de A861 weer vervolgd, verder de A830 richting Fort William. Lange tijd geen camping gezien maar bij Loch Linnhe was er één; camping Lochside. Mooi aan het meer gelegen. 's Avonds nog een kleine wandeling langs het meer gemaakt.

Vlakbij camping in Glencoe, op de achtergrond Ben Nevis

De ferry tussen Inchree en Corran
Het laatste stukje tot bij de vuurtoren Ardnamurchan, de weg is hier zo smal en tussen de muren in, dat ze een stoplicht hebben geplaatst; er is n.l. geen ruimte om elkaar te kunnen passeren
De vuurtoren bij Ardnamurchan
Fraai uitzicht nabij de vuurtoren


De avond valt over Loch Linnhe

Geen opmerkingen: