17 juli 2012

UP-DATE

Begin mei was er een evenement in de Doelen, de Europese Brassband kampioenschappen. Hier wilden we graag naar toe maar helaas waren voor de zaterdag de kaarten volledig uitverkocht, alleen de vrijdag waren er nog kaarten. Maar ook die dag hebben we prachtige muziek gehoord, de verplichte werken dus elke band speelde hetzelfde stuk maar dit was een zeer fraai stuk. Ook al hadden er nog kaarten geweest voor de zaterdag, ik had een andere afspraak. 's Avonds met het Dagorkest het 1e zomeravondconcert bij het Brandweermuseum in Hellevoetsluis. Helaas viel dit op 05 mei en al zaten we binnen vanwege het slechtere weer, er was nog niet veel publiek. Maar we hebben een goed concert gegeven. Verder heb ik deze maand het secretariaat van Apollo overgenomen, gelukkig is het hier niet zo vreselijk druk als bij grotere verenigingen. Ben benieuwed, ik kan moeilijk blijven zeggen dat ik weinig tijd heb. Piet had nog twee weken vrij, zodat we een week met tent, fiets e.d. richting Weerselo geweest zijn, hierna een paar dagen naar Venray alwaar we nog naar de Floriade geweest zijn. We hebben het getroffen met het weer want het zonnetje scheen en is deze gehele week blijven schijnen!

We zijn met de fiets naar de Floriade gegaan. Hier de gehele dag rondgewandeld, het was zeer de moeite waard en weer heel anders ingericht dan 10 jaar geleden. Toen werd er buiten veel meer met bloemen e.d. gedaan. Nu waren er mooie en vele paviljoens elk met een werelddeel ingericht. Zeker nu ik het achteraf schrijf, kan ik zeggen dat de zomer precies in onze vakantie is gevallen! Het enige minpuntje vond ik de kabeltrein, een enkeltje kostte €6,- pp en dat voor een ritje van iets meer dan 5 minuten, het was wel een fraai uitzicht maar goed. We hebben in de vakantie maar 1x 's avonds een fikse onweersbui gehad, bijna de hele avond. Maar onze tent bleef van binnen droog en toen we na een paar dagen weer huiswaarts gingen, was de tent van buiten alweer lang droog. Dat scheelt weer een hoop werk als je thuis komt.
2e Pinksterdag was het nog prachtig weer en heb Ma opgehaald met rolstoel en wandelend zijn we naar de Vesting gegaan. Bij de vuurtoren een poosje gezeten en wat gedronken. Het was druk, braderie en zeilwedstrijden op het Haringvliet. Langs Cape Helius naar de Amnesty Internationallaan gelopen, via de Oostdijk richting de Dijkweg en zo terug naar de Rozenhoek. Ik had toen wel moeie voeten maar het was een goede beweging voor mij en Ma had het prima naar haar zin.
In Goedereede weer geholpen met oud papier ophalen; dat is ook gelijk goede lichaamsbeweging want ze sparen hier heel papier! Opladen in de trekker en later weer overgooien in een container. Maar het levert ook weer aardig wat geld op.
Met het Dagorkest een concertje gehad in De Vliedberg in Ouddorp. Piet kwam nog langs met de fiets want het was nog mooi weer. Eigenlijk was het binnen wel een beetje warm!
De 20e met het Dagorkest op de Geuzenschool in Brielle een miniconcertje gegeven.
De 23e bestond Goedereede 700 jaar en men had hier het nodige georganiseerd. Zoveel mogelijk mensen verkleed in historische kledij. Ook de muzikanten van Apollo want zaterdagavond hadden we nog een concert op de markt in Goedereede. Het was druk en gezellig en aan het slot ontstond er spontaan een polonaise!


De laatste woensdag hadden we de BBQ van Apollo in Ouddorp. Een gezellige en lekkere afsluiting van het seizoen. Het Dagorkest had de week erna de jaarlijkse BBQ. Ook hier lekker en gezellig. De eerste zaterdag van juli hadden we nog een concert in Tinte zodat de BBQ bij het Dagorkest nog geen afsluiting was van het seizoen. In Tinte hebben ze elk jaar een drietal dagen feest waarbij zaterdagmiddag het Dagorkest een optreden heeft. Dit jaar met het popkoor de Tintunes uit Tinte. Het was aardig druk in de tent, alleen het geluid op het podium was niet geweldig want de muzikanten onderling hoorden elkaar slecht maar het concert is redelijk verlopen. Inmiddels had ik eindelijk de website van het Dagorkest online! Weliswaar met hulp van iemand die een nieuwe site heeft gemaakt gebaseerd op de oude. www.dagorkestvpr.nl
Piet is in Tinte niet wezen luisteren aangezien hij inviel bij brassband Concordia in Ouddorp. En die hebben elk jaar een Vuurtorenconcert met diverse koren in de duinen bij de vuurtoren. En dat is elk jaar gelijk met het Tintefeest.
En nu liggen de verenigingen stil i.v.m. de vakantie. We blijven thuis wel repeteren wat op een ietwat lager pitje maar als je helemaal niets doet moet je het na een aantal weken weer bezuren. Want net als een sporter die niets doet, de conditie gaat dan achteruit. En met Apollo hebben we 1 september alweer het jaarlijkse Havenconcert en dan zijn de repetities amper weer begonnen.
 
We hebben trouwens aan het Jachthoornpad richting het Componistenpad een nieuwe fietsbrug gekregen! Dat is een heel spektakel geweest om dit voor elkaar te krijgen. Uiteraard hebben we hier wel wat foto's van gemaakt.

Geen opmerkingen: