10 september 2008

2008-08 Vakantie Schotland - 12 augustus

We hebben vandaag de tocht vanuit Richmond vervolgd door de Yorkshire Dales, via Wensley, Reath, Grinton en Barningham richting Barnard Castle. Het is een schitterende tocht maar het hoost van de regen de gehele dag! Dit levert toch ook wel weer mooie plaatjes op. We rijden richting Hexham want we willen de oude Hadrian's Wall bezichtigen. Deze muur vormde van 122 tot 411 na Chr. de noordelijke grens van de Romeinse provincie Britannica tussen de Noordzee en de Ierse zee. De 5m hoge muur, genoemd naar de opdrachtgever, keizer Hadrianus, was ruim 117 km lang. Bij Vindolanda is een grote opgraving te zien welke we, ondanks de regen, bezoeken. Het is lekker rustig waardoor we een hoop goed kunnen zien.
In de buurt van Haltwhistle willen we eigenlijk vanwege de regen een BeB zien te vinden maar deze zijn vol. Bij 1 camping was wel plaats maar daar was de grond zo vreselijk nat en drassig dat ze ons geen plaatsje konden geven. Bij een benzinepomp nogmaals gevraagd en ook een camping gevonden. Maar ook hier was de grond erg nat en drassig. Maar je kan ook niet de hele avond blijven zoeken dus we hebben de tent maar opgezet. Het was net even droog maar terwijl we bezig waren begon het weer vreselijk te regenen, maar goed de tent opgezet. Wij zagen er inmiddels niet zo fraai meer uit maar we blijven lachen. De gehele avond en nacht blijft het regenen, gelukkig is de tent waterdicht, alleen het grondzeil is zo nat geworden dat het wat door de binnentent heen kwam. We hebben wel goed geslapen.

The Yorkshire Dales; schitterend ondanks de regen deze dag
Zels de schapen schuilen enigszins voor de regen; ze staan dicht tegen de muur
In de buurt van Barningham staat deze oude abdij waarin nu een heerlijke tearoom is gevestigd
De opgraving van Hadrian's Wall bij het bezoekerscentrum Vindolanda; er was niemand aan het werk vanwege de hevige regenval
Een stuk van de muur waarlangs je goed kon wandelen

Geen opmerkingen: