01 januari 2011

2010 - OKTOBER

De eerste zaterdag weer geholpen bij het ophalen van oud papier in Goedereede. Verder bericht gekregen dat Ma binnenkort gaat verhuizen, als eerste. Dus dat worden drukke dagen. Desondanks gaan we een paar dagen weer naar Londen. De kamer van Ma wordt v.w.b. de aankleding ingericht dus daar hebben we geen omkijken naar. In oktober zijn in de Albert Hall in Londen de Engelse Nationale Brassbandkampioenschappen. Vrijdags ervoor is er in de Regent Hall van de Salvation Army een concert van één van de deelnemende bands. Meestal plakken we er nog een paar daagjes Londen aanvast. Woensdagavond vertrokken, dit keer met de nachtboot vanuit Hoek v. Holland. We dachten slim te zijn en met de fast ferry vanuit de Maasvlakte over te varen naar Hoek v. Holland, vlakbij de terminal van de Stena Line. Hoeven schoonouwelij niet zo ver te rijden om ons weg te brengen. De vertrektijden opgezocht, komen we bij de fastferry en blijkt er een vaart uitgevallen te zijn, de volgende is ook in geen velden of wegen te zien zodat we toch maar besluiten om met de auto te gaan want de Stena Line wacht niet op ons. Er is stevig door gereden want dan is Hoek v. Holland iets verder weg! Het was betrekkelijk rustig, er zijn geen bekeuringen gevallen. We waren er precies op tijd, we waren de laatsten die incheckten. Dan zit je toch niet rustig in de auto maar gelukkig is het goed gekomen. Na een drankje enzo rustig naar bed gegaan, het was een rustige overtocht, gelukkig geen last van zeeziekte. De volgende ochtend rond de klok van 06.30uur in Harwich aangekomen, vanuit de terminal loop je praktish gelijk de trein in. Na een treinrit van een goed uur aangekomen in hartje Londen. Met metro naar ons hotel, spullen achtergelaten en Londen in. We hebben het getroffen met het weer. Veel gelopen, voor het eerst ook in Greenwich geweest, met de boot heen en met de Docklights railway weer terug. Dit is een soort computergestuurde tram, er zit geen chauffeur. Zeer fraaie muziek gehoord, nog bekenden uit Nederland ontmoet. 's Maandags vroeg weer gearriveerd in Hoek van Holland en nu maar besloten om met de trein naar Schiedam te gaan en daar werden we opgehaald. Gelijk maar verder met verhuizen enzo. Maar ook dat is allemaal goed verlopen. We hebben tussendoor nog de 85e verjaardag van Ma gevierd bij ons thuis met broers en zusters, was wel geslaagd.
Piet en ik zijn weer ingevallen bij brassband Concordia uit Ouddorp alwaar we deze maand een dubbelconcert hadden met Apollo, veel geblazen dus. In de laatste week stonden er voor Apollo diverse cd-opnames gepland in verband met het aanstaande 125 jarig jubileum. Er werden van een tweetal repetities en een concert opnames gemaakt. Drukke dagen dus, want ook Pa kon eind van deze maand verhuizen en is het echtpaar weer compleet, het heeft nu wat je noemt een LAT-relatie.





Op de eerste foto is de nulmeridiaan te zien met Amsterdam als je goed kijkt. De volgende foto zijn mijn voetjes te zien op de nulmeridiaan. De foto rechts is het Albert Memorial vlak tegenover de Royal Albert Hall net nog te zien op de achtergrond in Londen.

Geen opmerkingen: