12 september 2007

Omloop van Goeree

De volgorde van tekst en foto's is af en toe nog wat wennen; wat je het laatst plaatst, staat bovenaan. Maar ik dacht slim te zijn en van de foto's en tekst aparte berichten te maken, alleen moet je dan eerst de foto's en dan het bericht met de tekst maken. Anders krijg je foto's met kort wat het is en daaronder volgt dan het verhaal, is niet handig. Ik plaatst nu beiden in 1 bericht, het komt nog wel goed met me.
De Omloop van Goeree is een 24-uurs wandeltocht over het eiland en dan met name langs de kust. De lopers krijgen 24 uur de tijd, lopen dus ook in de nacht, krijgen diverse verplichte rustpauzes waar ze gemasseerd kunnen worden, kunnen eten en drinken etc. Harold, onze neef, is een enthousiaste wandelaar, loopt de vierdaagse van Nijmegen en ook de Omloop. Dit jaar zijn wij eens wezen kijken onderweg, dat was wel leuk. Harold is op een vrijdagavond om 19u gestart en zaterdagmiddag om ongeveer 13.20u was hij weer in Ooltgensplaat, dit was tevens de startplaats. Wij zijn bij de visafslag in Stellendam wezen kijken, hier was hij rond 00.15u. De volgende ochtend konden we op internet kijken waar de wandelaars ongeveer waren, of hij nog in de race was. Dit was het geval en wij zijn even voorbij Herkingen bij een controlepost gaan kijken, hier moest hij nog binnenkomen. Het ging goed en hij had er goed de vaart in. Bij Oude Tonge troffen we hem weer aan, hij had toen nog ongeveer 15 km te gaan. Bij binnekomst in Ooltgensplaat troffen we bij de finish ook zijn zus. Hij is bij de eerste 30 lopers binnengekomen, een hele knappe prestatie.
Hier komt Harold binnen bij de visafslag in Stellendam; de lopers hebben hier een verplichte rustpauze.
Dit is voorbij Herkingen, waar ze na een verplichte rustpauze, rond 08u weer vertrokken. Harold komt aanlopen met de duimen omhoog als teken dat het goed ging.
Piet en zijn ouders; wachten op de binnenkomst van Harold in Stellendam.

Geen opmerkingen: