12 september 2007

Stadswandeling Gouda

De zondag na de Omloop hebben wij een gedeelte van de route gefietst, alles bij elkaar zo'n 101km, vind ik ook wel een prestatie. Een week later hebben we in plaats van een fietstocht een stadswandeling gemaakt. We hebben een boekje met 40 stadswandelingen, en af en toe pikken we er eentje uit. Deze keer was Gouda aan de beurt. Gouda heeft een mooi stadscentrum, we zijn vanuit het station de wandeling begonnen. Halverwege komen we bij een park, staan wat rond te kijken en iemand zegt dan dat Liesbeth List een concert geeft in het park, gratis entree en het begint om 12.30uur. We hebben eerst de wandeling vervolgd en zijn later teruggegaan. Het concert duurde ongeveer een uur, we hebben in het park gelijk op een bankje lekker een broodje gegeten, Het weer werkte ook mee, een lekker zonnetje. Het concert was de moeite waard en een leuke toevalstreffer.

Liesbeth List in aktie in het stadspark in Gouda.
Een blik op de 14-eeuwse kruisbasiliek de Grote of St. Janskerk van Gouda.

De Waag uit 1668 heeft een natuurstenen gevel die voorzien is van gebeeldhouwde voorstellingen die het wegen uitbeelden. De architect was Pieter Post.
Het oudste stadhuis van ons land staat in Gouda. Het is gebouwd in 1450 in gotische stijl en heeft een monumentaal renaissancebordes uit 1603.

Geen opmerkingen: