29 april 2012

2011 - 17, 18 en 19 Oktober - Australië

Coonalpyn – Stenshaw(Kangaroo eiland)
Vannacht is het erg koud geweest. Maar we hebben toch wel goed geslapen. Vandaag rijden we eerst naar Meningie aan de Princess Highway. Het is een kleinere weg, Piet stopt ineens want hij zag bijenkasten staan. Vrijwel direct stopt er een auto en een dame stapt uit om te vragen of we problemen hadden, dat is gebruikelijk in de out back. De weg is heuvelachtiger, er groeit wel een soort gras of riet, van onderen is het groener en aan de bovenzijde meer bruinachtig. Het lijkt alsof de natuur een meer roodbruine kleur krijgt. Meningie is een plaatsje wat meer aan Nieuw Zeeland doet denken, wat gemoedelijker. Bij Lake Albert lijkt het of er een rozige gloed over het water ligt. Het is een weids landschap, begroeiing op de grond en verder niets. Om bij Wellington te komen moeten we met een klein veer over, de overtocht is kosteloos en duurt net zolang als bij ons het veer Spijkenisse – Nieuw Beyerland. We zien nog aalscholvers. Zo af en toe zien we schapen en koeien. Rondom Victor Harbour richting Cape Jervis wordt het weer heuvelachtiger, Zuid-Limburg maar dan in het groot. Heeft ook wat weg van Nieuw Zeeland maar dan wat groter en weidser. In Victoria Harbour gaan we bij de info langs want we willen wat weten over Kangaroo Island. We worden ontvangen door twee uiterst vriendelijk heren (op leeftijd) en ook bij de ‘expert’ van Kangaroo Island is men uiterst behulpzaam. We kunnen hier de overtocht boeken, gelijktijdig de reservering van de 1e camping en alles bij elkaar krijgen we dan korting op de overtocht van de camper. Hierna rijden we op het gemak naar Cape Jervis. We zijn er al vroeg, het plaatsje bestaat uit de vuurtoren en de terminal van Sealink. We wandelen rond en kijken bij het vertrek van enkele veerboten vroeger. Het is maar goed dat we geboekt hebben want we konden pas met de laatste boot mee van 19u. Het leek alsof er bij het inladen geen lijn in zat maar dat was wel het geval. De ene auto moest achteruit aan boord, een heel gepuzzel maar de auto’s werden ‘op maat’ aan boord gereden. Ik ben als ‘lopend’ passagier aan boord gegaan. Ik heb Piet nog gefilmd terwijl hij aan boord gedirigeerd werd, achteruitrijdend en wel. Hij kreeg complimentjes omdat het zo vlotjes ging. De overtocht duurt ongeveer drie kwartier, als we in Penneshaw aankomen is het al bijna donker. Maar goed dat we al een camping hebben gereserveerd, we hebben deze zo gevonden aangezien hij vlakbij ligt. We blijven 3 nachten op het eiland. Het is een eiland voornamelijk met veel natuur en diverse dieren en vogelsoorten, ook een kolonie van zeeleeuwen schijnt er te zijn. Vanmiddag kwam lekker het zonnetje door en dan is het direct een stuk warmer. Vandaag ruim 251km gereden.
Penshaw – South Coast Road
Vanmorgen eerst naar Penneschaw geweest voor wat boodschappen. Hierna vertrokken richting Kingscote. Bij Cygnet River verder richting Cape Borda. In Parndana naar een Wild Life Park geweest. Hier zaten heel veel lori;s en kaketoes. Ook liepen er diverse tamme kangoeroes rond die we konden voeren. Onderweg veel mooie natuur, wel een andere kleur, ook andere struiken en bomen. Er zijn niet veel gelegenheden waar je even kan stoppen om wat te eten of te drinken. Een aantal wegen zijn voor ons niet toegankelijk aangezien we nog geen 4WD hebben. Het is er wel rustig. We vervolgen onze weg naar Flinders Chase National Park. Bij de ingang van dit park is een kleine parkeergelegenheid waar we een boterhammetje in de camper eten. Want het zonnetje schijnt en is knap warm. Het is ook altijd wat zou je haast zeggen. Ze hebben hier op het eiland veel schapen en ook varkens, want we kwamen een aantal keer een vrachtwagen met varkens tegen. Het Flinders Chase park is niet geheel vrij toegankelijk, ze vragen een entree. Wij willen naar de Remarkeble Rocks en de Admirals Arch. Hier vlakbij schijnen ook nog zeeleeuwen te zitten. Remarkeble Rocks dankt zijn naam aan de grillige vormen die zijn ontstaan door zee en wind. De zeeleeuwen schijnen in oktober te komen, vanuit Nieuw-Zeeland. En ja, zowaar zien we er verschillenden, sommigen lijken net aan te komen zwemmen. Een deel van de route rijden we weer terug want dat kan niet anders. Aan de South Coast Road ligt verderop een camping en daar staan we, lekker rustig, je hoort alleen diverse vogels, je ziet ze niet allemaal. Maar wel zien we een kangoeroe met jong over de camping springen. Weer een mooie dag vandaag.
South Coast Road - Kingscote
Ik moet toch regelmatig kijken wat voor dag het is en welke datum maar ach, het is tenslotte vakantie. Het is vannacht eerder warm geweest dan koud, raampjes open en geen extra’s nodig, overdag de korte broek en alleen een t-shirt. Het is goed warm vandaag. Onze 1e stop is bij Hanson Bay; hier zijn veel koala’s in het wild te zien. Achter het infocentrum staan vele bomen waar inderdaad koala’s zitten. Het terrein is verder niet afgebakend. We zien diverse koala’s zelfs een moeder met jong. Dat komt uit een boom en zo op ons aflopen om een andere boom op te zoeken! We hebben geluk, heel fraai. De 2e stop is bij Kelly Hill Caves, dat zijn grotten met stalachmieten en melagtieten. De 1e groeit omhoog, de ander naar beneden. Het is niet groot maar wel heel fraai om te zien. En ook hier treffen we het, we kunnen vrijwel direct met een tour mee en het groepje is maar klein. De groep die na ons komt is veel groter. Wij kunnen goed rondkijken. De 3e stop is bij Sealbay. De Australische zeeleeuw is hier te bewonderen. We gaan ook met een gids mee, dan mag je het strand op tot ongeveer een afstand van 10meter. Er loopt een groot wandelpad heen en als extra mogen wij dan het strand op. Er zitten heel veel zeeleeuwen, ze hebben net vis gevangen en liggen nu te luieren op het strand. Prachtig om te zien. We moeten bij elkaar blijven staan en stil zijn. Dan kunnen we ze goed zien. Alleen is het inmiddels erg warm geworden maar toch zeer de moeite waard om deze dieren van zo dichtbij te kunnen bewonderen. Verder is het op de weg ontzettend rustig, weinig auto’s. Bij de highlights zie je dan wel mensen maar geen horden gelukkig. Dan rijden we richting Kingscote, hier vlakbij zien we een camping, daar hebben ze weer telefoonnetwerk en internet. Vandaag weer een mooie dag!

Geen opmerkingen: