26 april 2012

2011 - 29 en 30 September - Australië

De Harbour Bridge in Sydney

Emu Plaines - Sydney - Emu Plaines

Emu Plaines - Buli

Deze dag erg vroeg opgestaan, we willen naar Syney en we moeten eerst de camper naar een ander plaatsje verzetten. Het loopt allemaal voorspoedig en de treinrit duurt een uur en dan staan we in het centrum van Sydney. Bij het station vinden we de hop-on-hop-of bus; deze rijdt langs een groot aantal attracties want lopend is het niet te doen. Uiteraard bezoeken we het beroemde operahuis, we gaan ook met een rondleiding mee, dit is best wel interessant. Helaas missen we net een orgelrecital in de St. Andrew's Cathedral. De kerk is de moeite van een bezichtiging waard. We krijgen de nodige foldertjes aangereikt, mogen alles fotograferen en ze zijn zo vriendelijk dat ze ons van alles en nog wat willen vertellen maar wij willen eigenlijk gewoon de kerk bezichtigen. Met het weer getroffen, het waaide wel maar het is droog gebleven. Er is het nodige te zien in Sydney maar dan moet je er diverse dagen verblijven en dat is onze bedoeling niet. We wilden een aantal dingen zien en dat is ook gelukt. Het was 's avonds even zoeken alvorens we de juiste trein hadden gevonden maar ook hier is men heel vriendelijk om je te helpen. We hadden 's morgens ons bed gelaten zoals het was, dus we konden zo het bed weer in.
Met het thuisfront gaat het niet al te geweldig dus dan is het af en toe akelig dat je zover uit de buurt bent. Maar goed, desondanks genieten we van onze reis en duimen we maar dat alles in Nederland goed blijft gaan.
Onderweg bij de MacDonalds getracht te internetten maar dit lukte niet en wat bleek nu; onze laptop was stuk! In Campbelltown gelukkig een zaak gevonden waar ze het konden verhelpen. We staan aan het eind van de dag in Buli op een camping en de nodige huishoudelijke klusjes worden verricht. Want af en toe is het toch nodig dat er wat gewassen wordt. In Campbelltown ook nog een kapper bezocht; ze begonnen hier eerst met de tondeuse, was wel even schrikken maar het eindresultaat is goed. De weg naar Buli wa afwisselend, groen en heuvelachtig. Piet vond het wat weg hebben van de Limburgse heuvelen, alleen dan wat uitgestrekter.




Geen opmerkingen: