06 mei 2012

2011 - 07, 08 en 09 November - Australië


Coffin Bay – Lock

Het begin van onze terugreis naar Adelaide. We hebben het er steeds vaker over; de terugreis. Het gaat nu hard, ik begin toch ook wel terug te verlangen naar onze bezigheden in Nederland. Onderweg weer mooie uitzichten. Bij Mount Greenley stoppen we voor een lookout. Het is een gedenkteken voor een verloren gegaan vissersschip. Je had er een formidabel uitzicht, heel indrukwekkend.
We rijden verder via de B100 richting Elliston. Wederom hier regelmatig weidse uitzichten, wel kaal. Onderweg zie je ook vaak een memorial gedenksteen, vrijwel elk plaatsje heeft wel een memorialhall. Bij Sheringa Roadhouse (benzinepomp, winkeltje) stoppen we voor een kopje koffie en om te tanken. Het is een leuk optrekje, allerlei oude spulletjes bij elkaar verzameld. De eigenaresse ziet er ook een beetje stoffig en verweerd uit. Ze heeft wel lekkere cappuccino. Het road house lijkt in de middle of knowhere te staan. We vervolgen onze weg, en vrijwel direct is de omgeving kaal en leeg. Het weer is prima, bewolkt, af en toe de zon, wel warm en wind, heel veel wind. Je hebt buiten het gevoel dat je gezandstraald word. Mijn haar heeft het model coupe windhoos ofwel coupe camping. Je ziet donkere wolken, er lijkt een regenbui aan te komen. Het geeft zeker een mooie foto. Verder zien we weinig plaatsjes. In Elliston eten we, doen een boodschapje. Dit plaatsje is toch groter dan we denken. We staan met onze camper bij de vvv geparkeerd, en wat blijkt er zit ook een internetcafé. Al denken we er niet te veel aan, en is het zeker geen halszaak meer. Toch proberen we regelmatig de mail bij te houden. Foto’s te voorzien van tekst, en het dagboek bijhouden.. Dus als we de kans hebben, dan maken we er gebruik van. En op de vraag over Halloween we hebben artikelen in de winkel zien liggen maar verder hebben we er niets van gezien dus ik geloof niet dat dit hier zo uitgebreid gevierd wordt. Ook bij de info hier vragen ze of we met Qantas vliegen of niet; blijkbaar hebben ze hier niet zo vertrouwen in deze maatschappij. Van Elliston naar Lock is een goede 90km, ik geloof dat we welgeteld drie auto’s hebben gezien; wat een drukte! Bij Lock zou een camping zijn, dat klopt ook maar het is klein en oud. Maar goed voor 1 nacht en de eerstvolgende camping is iets te ver weg, we hebben genoeg gereden voor vandaag. Er staan een paar oude caravans waar een aantal heren blijken te vertoeven. Ze zien er uit alsof ze geen kantoorbaantje hebben, integendeel. De buurman van de camping, zou volgens eigen zeggen vlakbij de camping wonen, maar de volgende ochtend zagen we hem al vroeg op de camping met een slaapzak in de weer in de caravan naast ons. Maar het was een aardige man, en in voor een praatje. De camping beheerder woonde tegenover de camping en daar zijn we gaan betalen. ’s Avonds krijgen we een forse regenbui met een paar slagen onweer. De camping ligt tegenover de fabriek van Vitera en de vrachtwagens vertrekken ’s ochtends vroeg maar we hebben niets gehoord, prima geslapen.
Lock  - Port Augusta
De camping raden we verder niet aan, alleen als het echt nodig is want je wilt niet altijd nog eens een 100km rijden voor de volgende camping. Het plaatsje Lock lijkt ingedut maar het heeft een golfclub, een zwembad en een rugbyveld. Tevens blijkt de plaatselijke pub na lange tijd weer geopend te zijn; het is betrekkelijk druk bij de pub. We vervolgen de weg naar Kyoncutta. De temperatuur is nu prima, wel bewolkt, nog geen zon maar die komt wel en is dan ook aardig warm! Bij het Kimba Roadhouse maken we een koffiestop. Ook nu zijn de wegen lang en recht, weinig verkeer. Ook de A1 richting Port Augusta is recht, en vrij rustig. Weer weidse uitzichten en vrijwel lege vlaktes. Soms rijden we tussen de bomen in. Aangezien we toch richting Adelaide moeten, en we dan niet om Port Augusta heen kunnen, besluiten we gezien de afstand die we al gereden hebben, te stoppen bij dezelfde camping. Inmiddels is het behoorlijk warm geworden, de wind is helaas wat getemperd waardoor het ook niet doorwaait in de camper. We zitten buiten net in de schaduw uit te puffen. Morgen gaan we langs het Wadlata Outback centre; hier wordt het verhaal van het Far North vertelt, de ontstaansgeschiedenis ver voor de Europeanen er kwamen en over de Aboriginals tot aan het heden. Daarna rijden we rustig door richting Adelaide waar we een paar dagen op een camping zullen verblijven; de auto kuisen en tassen pakken etc in verband met de verhuizing naar een 4WD waar we de laatste weken mee rondtoeren.
  Port Augusta – Clare
Gisteravond een forse onweersbui, forse wind en veel regen. De wind stopte vrij snel weer en werd het warm in de camper. Ook vannacht is er nog veel regen gevallen. Er zijn hier best temperatuurverschillen. Gisteren erg warm en klammig en zaten we te puffen bij de camper. Nu vandaag weer een stuk frisser, nog wel lekker maar toch. In de loop van de middag werd het donkerder, en ja hoor even later een fikse bui. In Clare wederom een stevige bui. Nu vanavond is het droog maar de raampjes zitten dicht en de trui is aan want het is een stuk frisser dan gisteren. Vanmorgen zijn we allereerst naar Wadlata Outback Centre geweest. Dit is zeer de moeite waard en Piet heeft het nodige gefilmd. Je kan er best een paar uur doorbrengen om de gehele tentoonstelling te bekijken. Buiten Port Augusta nog wat plaatjes geschoten. Ik zag een vrachtwagen met daarop forse containers maar je ziet alleen de containers en niet goed dat ze op een vrachtwagen staan. Onderweg kwamen we ook weer de nodige grote vrachtwagens tegen. We volgen eerst de a1 maar die is een stuk drukker en daar hadden we geen trek in zodat we ter hoogte van Port Germein de afslag richting Murray Town hebben genomen. De weg richting Murray Town verliep al stijgend en dalend en slingerend. Piet vond het wel leuk rijden! Het was wel een mooie route. Adelaide is nog te ver om vandaag naar toe te rijden en qua tijd is dit ook niet nodig. Clare is een goede stop halverwege, zodoende staan we hier weer op een camping. Hoeven we morgen maar ongeveer 130km te rijden naar Adelaide. We hebben de b82 naar Clare genomen. We hebben vandaag toch weer een andere route gereden dan vorige week toen we richting Port Augusta en verder gingen.

Geen opmerkingen: