08 mei 2012

2011 - 25, 26, 27 en 28 November - Australië

Alice Springs
Deze dag besteed aan het centrum van Alice Springs. We hebben Anzac Hill bezocht; genoemd naar het Anzac (Australian New Zealand  Army Combination) monument uit 1934. Australië heeft zo stiekem weg heel wat soldaten verloren in diverse wereldoorlogen waar je in Nederland niet zo over hoort. We zijn in The Women’s Hall of Fame geweest. Dit is een museum opgezet in de oude gevangenis van Alice Springs. Je krijgt echt het idee dat je nog binnen de gevangenismuren loopt. Het museum is gewijd aan de buitengewone levens van gewone pioniersvrouwen in Australië van vroeger tot vandaag de dag. Je ziet ook vrouwen van aboriginal afkomst. Wat opvalt in Alice Springs is, dat je hier veel groepjes aboriginals ziet rondwandelen, zitten op de grond of wat dan ook maar er zijn er vrij veel. En dat is me nog niet eerder ergens opgevallen. Vermoedelijk zijn dit meer de armeren onder hen, ik weet het niet maar ze lijken je niet te zien, ze groeten niet naar je en kijken je ook niet aan. Verder rustig aan gedaan want de temperatuur is er niet naar om je al te druk te maken. ’s Avonds weer buiten gekookt, een hele prestatie vind ik zelf want tenslotte zijn er maar 2 pitjes en ik had 2 soorten groenten. Het smaakte prima. Piet bietjes en ikzelf een bonenschotel. Lekker zomerse groenten
Alice Springs
Vandaag hebben we gedaan wat hard nodig was, vooral bij Piet; we zijn naar de kapper geweest! Verder vandaag niet veel bijzonders gedaan, rustig bij de camper gezeten want Piet heeft een beetje last van een hielspoor aan zijn rechtervoet.
DE LAATSTE WEEK
Zo, onze laatste week is begonnen en al bijna weer ten einde. we zitten inmiddels in Melbourne. voor morgen hebben we een shuttlebus geregeld die ons naar het vliegveld brengt. gisteren hebben we een taxi genomen vanaf het vliegveld maar dat is toch een beetje duurder. wat een krenten he, met zo'n vakantie beknibbelen op een taxi. maar goed, morgenmiddag vliegen we naar Hongkong alwaar we overstappen op het vliegtuig naar Amsterdam waar we 's morgens om 06.30u plaatselijke tijd hopen te arriveren. de rest van het verslag maak ik thuis..

Geen opmerkingen: