08 mei 2012

2011 - 22, 23 en 24 November - Australië

Kings Canyon – Alice Springs
Vanmorgen viel er nog wat motregen maar het is verder een grauwe, grijze lucht. Dat blijft de gehele dag zo en er valt ook regelmatig regen. Alles was en is nog klam. We wilden in eerste instantie via de Ernest Giles road, een off road weg maar we twijfelden over de conditie van de weg door alle regen. We zijn maar via de Lassiter Highway naar de Stuart Highway gereden. 
Vanaf Ulura, Yulara tot Kings Canyon heeft het verschrikkelijk geregend
Wat maar goed was want later passeerden we de Ernest Giles road vanaf de Stuart HW en deze bleek gesloten. Ook de Mereenie Loop was gesloten.Dus de off road wegen die we wilden rijden waren niet al te best door de vele regen de afgelopen paar dagen. Je vraagt je alleen af wat we gemist hebben, als je hier van kan spreken met deze mistige grijze lucht. Later blijkt wel dat ook dit weer enigszins ongewoon is want normaal gesproken is het rond deze tijd een stuk warmer hier in de buurt  van Alice Springs. Althans, dat is wat ze ons vertelden op de camping. Uluru in de regen en mist, nu te frisjes en te nat; ongewoon maar wat ons betreft mag het dan wat normaler worden. Maar tsja, we kunnen er weinig aan veranderen. Alleen een beetje zon doet de klamme boel weer een beetje drogen. Enne…,koken buiten in het zonnetje is een stuk aangenamer dan met de jas aan. Maar wie weet…We zijn wat eerder in Alice Springs maar we blijven hier 6 nachtjes en gaan van hieruit e.e.a. nog bekijken. De 28e nemen we een hotelletje, het Airport Motel en de 29e richting het vliegveld. Dan hoeven we ons niet te haasten om de camper nog weg te brengen want we vliegen al om 11.30u. Dat doen we dan de middag ervoor. De Apollodealer zit vrij dicht bij de camping dus dat is wel zo makkelijk.
Alice Springs
Vanmorgen het centrum in geweest.  Wat lopen winkelen, internet opgezocht zodat we onze mail konden lezen. Het systeem van de bibliotheek zoals ze dat in South Australië hebben, kennen ze hier niet maar voor een klein bedrag kan je toch de pc gebruiken. Alleen voor de laptop ben je dan afhankelijk van Wifi, en dat werkt niet altijd even vlot. Maar er zijn ergere dingen om over te klagen, dus dat doen we niet. En eigenlijk zijn het ook maar luxe probleempjes! Het eind van de vakantie komt nu met rasse schreden naderbij. Het gewone leven in het kleine kikkerlandje zal even wennen zijn maar het is ook wel weer fijn om naar huis te gaan. Het weer is gelukkig weer wat normaler voor hier. Een klein windje, een graad of 35/36. Dat wordt haast weer te warm maar daar hebben we het niet over. We hebben lekker alles buiten kunnen luchten, zodat de klamme lucht uit de camper is verdwenen.  Piet had bij een jeugdherberg zitten internetten, ik was wat rond gaan wandelen. Alleen het werkte niet zodat Piet naar de camper was gegaan. Later op de camping kwam hij erachter dat hij de wereldstekker was vergeten. Ik heb de wandelschoenen maar weer aangedaan en ben naar het centrum gewandeld. Heen en terug ongeveer 1,5u. Gelukkig lag de stekker nog op dezelfde plaats! ’s Avonds zijn we lekker uit eten geweest. Hadden geen zin om de camper te nemen, moet je alles weer opruimen en zo zijn we dus weer gaan wandelen. De lichaamsbeweging weer gehad! Met deze camper staan we toch elke dag rek en strekoefeningen te doen. Het dak moet uitgezet worden en dat kost enige kracht en als je het dak weer intrekt, moeten er aan de buitenkant klemmen opgezet worden die eigenlijk voor ons net een fractie te hoog zitten dus dat is strekken van de armen. Maar dat is goed voor ons.
Alice Springs – Desert Park – Alice Springs
Vandaag naar het Dessertpark gereden, dit ligt ongeveer 20 minuten rijden vanaf de camping. Dit park omvat 3 soorten habitat; woestijnrivier, zandgrond en bosgebied. Je kan hier prachtig rondwandelen. Je krijgt een kastje mee met een ‘eigen ‘gids die het nodige verteld op daarvoor aangewezen plaatsen. Ook worden er op diverse plekken demonstraties gegeven. Wij hebben er eentje bijgewoond die het nodige vertelde over vogels en een aboriginal die een heleboel vertelde over zijn stam en het overleven in de woestijn. Er zit b.v. meer water in de woestijn dan je zo denkt, maar als je weet op welke zaken je moet letten, zoals bepaalde struiken die ergens groeien, dan weet je dat daar water in de grond zit. Ik ben alleen al die namen vergeten maar de aboriginals weten dat als geen ander en konden veel beter overleven in deze omgeving dan de eerste Europeanen.
Eén van de vele mooie vogels in Desert Park
Vogels hebben we in vele soorten gezien, ze zaten weliswaar in een afgeschermde ruimte welke groot was maar voor ons een unieke belevenis. Je kan rustig rondwandelen, blijven zitten of staan; vogels blijven niet vlak bij je zitten want er is genoeg begroeiing maar je kan ze wel goed observeren. Vele vogels hadden wij nog niet gezien, je ziet ze bij ons trouwens helemaal niet. Er is veel meer flora en fauna in de woestijn te vinden. We hebben er bijna de gehele dag doorgebracht. ’s Avonds bij de camper gekookt, het is wel oppassen want het is minder stabiel dan binnen in de vorige camper maar het is prima gelukt.

Geen opmerkingen: